Historien

Christiania bikes hadde sin spede start i det danske hippiesamfunnet i Christiania, og er i dag brukt av entusiaster verden over. Det er den gode kvaliteten, de praktiske bruksområdene – og ikke minst det flotte utseende – som gjør at tusenvis av syklister elsker Christiania bikes.

Det var tidlig på 70-tallet, og den avstengte bydelen Christiania i København huset hjemløse som hadde tatt bolig i forsvarets forlatte bygningsmasse. Naboene ville også ta del i området, og de brøt ned gjerdene slik at barna deres kunne bruke det som lekeplass. Forsvaret trakk seg etter hvert offisielt ut, og hundrevis av unge lokale ildsjeler etablerte seg i den nye fristaden med sine fremtidsrettede prosjekter. De ønsket å forandre verden. Blant annet forbød de biler og motorsykler.

Andre transportmåter ble nødvendig, og sykler var det første som kom. Ikke bare tradisjonelle sykler, men også robuste, sikre og dessuten vakre sykler som tillot frakt av varer og selvsagt barn. I 1984 startet den første serieproduksjonen av disse trofaste syklene, og det skulle bli starten på merkevaren Christiania bikes.