Sykkelfrykt for Brexit

Først var det folkeavstemning. Deretter skulle det bli veldig vanskelig. Noen hevdet de som stemte for Brexit ikke var informert om hva det innebar. Vil det være tilstrekkelig for en ny folkeavstemning? Det har vært skifte av statsminister etterfulgt av sviende nederlag i Underhuset, flere ganger. Ingen tidligere statsminister har overlevd så mye motgang noengang. Tautrekkingen går i alle retninger, og når noen tror de har et godt forslag strander det i problemstillingen Nord-Irland/Irland. Britene er nå så utmattede av «Brexit» at mange omtaler det kun som «B-ordet».

Men det er flere viktige engelske «B-ord» for oss i Sykkelsentralen, for  vår lidenskap for sykler handler om at det skal være pent, bra og urbant.

Brooks – Brompton – BLB

Sykkelsentralen selger nydelige håndlagde el-sykler fra Achielle (Belgia). Familiebedriften er kjent for at de forener kvalitet og komfort med estetikk. Det siste Achielle setter på en sykkel på vei ut av fabrikken, altså den siste «finish», er et Brooks-sete.

Sykkelsentralen selger Pelago fra Helsinki. Syklene har de siste ti årene blitt kjent over hele Europa som stilsikre kvalitetssykler. Du finner Pelago i alle europeisk byer. Det siste Pelago setter på en sykkel på vei ut av fabrikken, altså den siste «finish», er et Brooks-sete.

Eksempler lik de ovennevnte er mange. I tillegg er det slik at hvis vi selger sykler uten Brooks-utstyr, er det mange som kjøper dette utenom for å sette en siste «finish».

Så har vi Brompton. Pendlingsklassikeren fra 1975 som lever i beste velgående. Sykkelen er så godt laget at den har egen fanklubb og blir brukt langt utover sitt tiltenkte område. Kvalitet går aldri av moten, og når du får høy sykkelkomfort som du kan slå sammen på 5 sekunder å bære som en koffert, er det klart det blir «poppis».

Sist men ikke minst, BLB (Brick Lane Bikes). De tar sykkelkulturen på alvor med å gi de som lever i byen mulighet til å få sin urbane hest nøyaktig slik de ønsker. I alle farger, med alle nav, med alle seter.

Vi venter i spenning, og ikke så rent lite engstelse, på hvordan vi skal få tak i disse perlene med tanke på Brexit. Det er få perfekte sykler uten Brooks, det er ingen bedre sammenleggbare sykler enn Brompton og det er ingen som er kulere enn BLB.  De nærmeste månedene får vi kanskje vite  hvilken tilgjengelighet vi får til disse varene, og til hvilken pris. For om vi ikke nevnte det innledningsvis handler Brexit hovedsakelig om handel, toll og grenseoverganger.

Sykkelsentralens ego-tilnærming til Brexit er jo ikke så viktig for folk flest. Imidlertid er den veldig viktig for oss som er opptatt av kvalitet, kultur og estetikk.

Men men… La Brexit være Brexit og kom deg ut på sykkeltur. Gjerne på en sykkel med utstyr fra Brooks, BLB eller på en Brompton.